Μπισκότα Squid Game – Πώς θα τα φτιάξεις

Μπισκότα Squid Game - Πώς θα τα φτιάξεις

Μπισκότα Squid Game – Πώς θα τα φτιάξεις

Με τη δημοφιλή σειρά του Netflix Squid Game («Το παιχνίδι του καλαμαριού») να έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, όλο και περισσότεροι προσπαθούν να αναπαραστήσουν το παιχνίδι με τα μπισκότα που είδαμε στο δεύτερο επεισόδιο, μεταξύ των οποίων και ένα ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη, που τα έχει ήδη συμπεριλάβει στη βιτρίνα του.

Για όσους δεν έχουν δει τη σειρά, να πούμε ότι τα μπισκότα αυτά ονομάζονται “Dalgona” και ήταν ένα ιδιαίτερα αγαπητό γλύκισμα που πουλιόταν έξω από τα σχολεία της Νότιας Κορέας τη δεκαετία του ΄70 και του ’80. Πρόκειται για κυκλικά μπισκότα που στο κέντρο τους έχουν ένα σχήμα: τρίγωνο, κύκλο, αστέρι ή ομπρέλα. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να αποσπάσεις το εξωτερικό περίβλημα με τη βοήθεια μιας βελόνας, αφήνοντας άθικτο το εσωτερικό σχέδιο.

Το ίδιο το παιχνίδι είναι αρκετά δύσκολο, η παρασκευή των μπισκότων Dalgona, ωστόσο, δεν είναι καθόλου! Η συνταγή τους περιλαμβάνει μόλις δύο υλικά, και 10 λεπτά από τον χρόνο σου.

Μπισκότα Squid Game συνταγη

Υλικά για 1 μπισκότο:
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
μία πρέζα baking soda
λίγο ελαιόλαδο

Tip

Το μπισκότο σκληραίνει αρκετά γρήγορα, οπότε πρέπει να τα έχεις όλα έτοιμα πριν ξεκινήσεις την παρασκευή του: έχε κοντά σου μία λαδόκολλα, ένα μικρό τηγανάκι και το κουπάτ που θέλεις να χρησιμοποιήσεις.

Εκτέλεση

  • Άλειψε με το ελαιόλαδο το μισό φύλλο της λαδόκολλας.
  • Λιώνουμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία (θα πάρει περίπου 2-3 λεπτά).
  • Μόλις λιώσει η ζάχαρη, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε την baking soda. Ανακατεύουμε καλά, ώστε να ενσωματωθεί στη λιωμένη ζάχαρη.
  • Έπειτα, χύνουμε το μείγμα στην πλευρά της λαδόκολλας που δεν έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο, με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίσουμε έναν κύκλο.
  • Διπλώνουμε τη λαδόκολλα, έτσι ώστε η πλευρά με το ελαιόλαδο να καλύψει το μπισκότο.
  • Πιέζουμε το μπισκότο με ένα τηγάνι ή κάποιο άλλο βαρύ αντικείμενο, έτσι ώστε να γίνει επίπεδο.
  • Στη συνέχεια ανοίγουμε τη λαδόκολλα και πιέζουμε ελαφρώς το κουπάτ μας στο κέντρο του μπισκότου, ίσα-ίσα να αποτυπωθεί το σχήμα που θέλουμε.
  • Αφήνουμε το μπισκότο να κρυώσει τελείως, πριν προσπαθήσουμε να παίξουμε μαζί του…

Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ

Πηγή

 

Leave a Comment