αρνητική συμπεριφορά του παιδιού σας- 6 λόγοι

Αρνητική συμπεριφορά του παιδιού σας- 6 λόγοιαρνητική συμπεριφορά του παιδιού: Προσπαθείτε να καταλάβετε τι πάει λάθος και το παιδί δε φέρεται κατά πώς πρέπει εντός κι εκτός σπιτιου; Το θέμα είναι ότι εύκολα μπορείτε να καταλήξετε σε συμπεράσματα.Οι δυσκολίες αρχίζουν στη διαχείριση και στην αλλαγή πορεία ανατροφής…

Όταν η αρνητική συμπεριφορά του παιδιού εντοπίζεται στη συνύπαρξή του με άλλα παιδάκια, διερευνήστε μέσα από συζήτηση μαζί του αν έχει να κάνει με το γεγονός ότι βιώνει bullying, είτε απλά είναι κάπως περιθωριοποιημένο.
Αν τα προβλήματα έχουν τελικό αποδέκτη εσάς, ενδεχομένως να νιώθει παραμελημένο γενικά ή συναισθηματικά. Έτσι, με αδόκιμους τρόπους προσπαθεί να εκδηλώσει τη δυσφορία του.

Αν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά,

μπορεί απλά να επιζητά την προσοχή σας, βλέποντας ότι δεν τα καταφέρνει λεκτικά. Μην ενδώσετε στα πείσματά του, εφ’όσον δε συντρέχουν οι προϋποθέσεις να διακόψετε κάτι που κάνετε για να ασχοληθείτε μαζί του. Πείτε του ευγενικά ότι άλλη στιγμή θα το πραγματοποιήσετε με μεγάλη ευχαρίστηση.
Αναρωτηθείτε μήπως η γενικότερη συμπεριφορά σας απέναντι στο παιδί δεν είναι η ενδεδειγμένη. Μήπως δηλαδή ξεσπάτε συχνά τα νεύρα σας πάνω του; Tο απαξιώνετε συχνά και γενικά δε φρονίζετε άθελά σας να αποτελείτε παράδειγμα προς μίμηση;
Σίγουρα ένας βασικός λόγος που το παιδί παρουσιάζει συχνά αρνητικές συμπεριφορές είναι η έλλειψη ηρεμίας στο οικογενειακό περιβάλλον.
Μεγαλώνει δηλαδή με τους γονείς του να τσακώνονται συχνά, ακόμα και μπροστά του και αυτό είναι κάτι που του προκαλεί ανασφάλεια.
Το κομμάτι της πειθαρχίας είναι μια ακόμα εξήγηση στο θέμα αυτό. Είτε αυτό λέγεται παντελής έλλειψη κανόνων, είτε υπερβολική προσήλωση των γονιών στην πειθαρχία του παιδιού και τα δύο προξενούν ανεπιθύμητες αντιδράσεις από το μικρό σας.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ